Dokunmatik Satışta e-Fatura ve e-Arşiv Nasıl Kullanılır?

      Webticari Dokunmatik Satış ekranı Market, Restoran, Kasap gibi perakende işletmelerde kullanılan hızlı, pratik ve kullanışlı bir modüldür.

Webticari dokunmatik satış modülü e-fatura ve e-arşiv eklentisiyle eşsiz bir hizmet sunmaktadır.
Bu özelliği kullanabilmek için lütfen aşağıdaki adımları dikkatlice uygulayınız.

Webticari Programına giriş yaptıktan sonra Menü’den Ayarlar > Seçenekler tıklanır ve Tab seçeneklerinden “Webposs” seçilir.

Sayfadaki ayarlar listesinden, e-Fatura / e-Arşiv Faturalarında kullanacağınız ayarları isteğe bağlı olarak seçebilirsiniz.

E-fatura çıktılarınız için Tab seçeneklerinden “Belge Dizayn” tıklanır. Ve burada rol tanımları yapılır.

E-fatura çıktılarınız için Tab seçeneklerinden “Dokunmatik” tıklanır. Burada ise fatura çıktıları hangi koşullarda basılacağının ayarı yapılır.

Ayarlar > Tasarımlar > Satış Belgeleri > Dokunmatik Satış tıklanarak ilgili dizayn penceresi açılır. Burada yapmanız gereken Ayarlar butonunu tıklayıp “Fiş başına yazıcı bellek resmini ekle” seçeneğini işaretlemek olacaktır.

Not : Bu kurguda kullanacağınız yazıcı 80 mm termal fiş yazıcısı olmalıdır. Masaüstü lazer yazıcılar vb. yazıcılar desteklenmemektedir. Yazıcı bellek resmini yüklemek için kullanmış olduğunuz yazıcının marka modeline göre değişmekte olan yazıcı ara yüz programına ihtiyacınız olabilir. Yazıcınızı satın almış olduğunuz yerden ‘’ Yazıcı belleğine logo yükleme ‘’ talebi ile destek alabilirsiniz. Yükleyeceğiniz logo, .bmp formatında olmalıdır. Eğer yazıcınızı firmamızdan aldıysanız logonuzu hazırladıktan sonra destek@webticari.net adresine mail atarak ticket oluşturabilir ve ya 0850 455 35 35 numaralı destek merkezimizden destek alabilirsiniz.

Oluşturmuş olduğunuz .bmp uzantılı logonuzu görseldeki tarifi izleyerek, Webticari Lokal Servis uygulamasının dosya dizinine “ 1.bmp “ formatında atmanız gerekmektedir.

NOT: Logonuzun adı ne olursa olsun, dosya adını değiştirerek “1” yapınız.

Masaüstünde bulunan WebticariLokalServis.exe uygulamasını çalıştırın ve menüden Alış-Satış > Dokunmatik > Dokunmatik Satış tıklanarak ya da (alt + D) kısayolu ile satışa başlayabilirsiniz.

Perakende satışlarınız dışında e-Fatura veya e-Arşiv Carileriniz alışverişe geldiklerinde tek yapmanız gereken Dokunmatik Menüden Diğer’e tıklayarak cari seçmek olacaktır.

Video izlemek ister misiniz?

Diğer yardım metinleri için arama yapınız