80 mm Pos Yazıcı Wifi Ayarlama

Pos-80 Wifi yazıcılar ile webticari programından network üzerinden belgelerinizi kolaylıkla yazdırabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki talimatları takip ediniz.

Bunun için iki yöntem mevcuttur, 1.Yöntem; Wifi ağınızda yazıcıya bulun ve bağlanın, 2.Yöntem; Yazıcı sürücülerini yükleyin.  

1.Yöntem:

İlk olarak yazıcıyı açıp bilgisayarınızın wifisinden yazıcının access pointine(wi-fi) bağlanınız.

Not: Wifi Listesinde adı ( HF -LPB100  olarak görünecektir)

Wifi’ye bağlandıktan sonra yazıcımız IP alacaktır. Yazıcının aldığı IP’yi görebilmek için yazıcınızı kapatın ve FEED tuşuna basılı tutarak tekrar yazıcınızı açın. Bu İp adresini tarayıcınıza yazarak yazıcı ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Not: (http://10.10.100.150/   adresini alacaktır.)

Devamında user name:admin password:admin ile giriş yapabilirsiniz

STA Setting ayarlarında öncelikle “Scan” butonu ile wifileri taratıp işyeri wifinizi bulunuz, Password alanına kendi wifi şifresini giriniz.

Yazıcıya vermek istediğiniz İp adresini modeminizin ip grubuna girerek önce Save ile kaydediniz, sonrada restart ediniz.

Not: Webticari uygulaması default 9100 portunu kullanmaktadır, yazıcı ayarlarından portu 9100 olarak ayarlamayı unutmayınız.

2.Yöntem:

Webticari yüklemeler sayfasından yazıcı sürücüsünü indiriniz. Yazıcınızı usb ile bilgisayara bağlayınız ve kurulumu tamamlayınız. 

İndirdiğiniz dosyanın içinden Tools>NetWinConfig>PrinterSetting altındaki PrinterSetting.exe‘yi çalıştırınız.

İP adresini değiştirmek için lütfen aşağıdaki resimde olduğu gibi ip tanımı yapınız.

Bu ayarlamadan sonra artık yazıcınız wifi ağınıza katılmış olur. Ip tanımınız da başarılı bir şekilde değişmiş olur. IP adresinin değişip değişmediğini anlamak için yazıcınızı kapatın, FEED tuşuna uzun basın, yazıcınızı açın ve bir kaç saniye bekleyip FEED tuşundan parmağınızı çekin. Bu işlem sonunda yazıcı bir belge basacaktır. Bu belgede IP adresinizi görebilirsiniz.

Diğer yardım metinleri için arama yapınız