Hugin Tiger T300 Yazarkasa Entegrasyonu

Webticari , Hugin yazarkasalar ile  entegre çalışmaktadır. Yazılım ile Yazarkasa bağlantısını sağlamak için aşağıdaki adımları takip ediniz.

 Öncelikle WebticariServer yazılımını aşağıdaki adresten indirip kurunuz.

Açılan pencerede bulunan “Webticari Local Kurulum” programını bilgisayarınıza indiriniz.

 Webticari Lokal kurulum detaylı bilgi için; Yardım altındaki Diğer>Webticari Lokal Kurulum sayfasına bakabilirsiniz.

Uyarı: Aşağıdaki  ayarları web üzerinden yaptığınız dan emin olunuz. Localde kurulumdan yaptığınız takdirde, Ayarlar alındığında yapmış olduğunuz tüm ayarlar silinecektir.!.. 

1-Menüden Pos>Pos Terazi altından, “Yazarkasalar” butonu ile yeni bir Pos tanımı yapmalısınız. Kendi vereceğiniz Kasa adını girerek yandan “HUGİN Tiger T300” yazarkasanızı seçip “+” butonu ile yazarkasayı  ekleyiniz.

2-Pos tanımlandıktan sonra, Pos>Pos Terazi listesinden  yazarkasa ayarlarına girerek;

*Ayarlar altından, SİCİL NO (yazarkasanın altında yazar) IP (ethernet(IP numaranız)), Bağlantı (Com bağlantısı için COM portu seçiniz, ethernet bağlantısı için TCP/IP veya Boş seçim yapınız), Şube seçimi yapınız ve Kaydet butonuna tıklayınız.

*Kasiyer Tanımları altından, kasiyer no (yazarkasa kasiyer numarası), kasiyer personeli (webticari kullanıcısı), yazdırılacak personel (lokal servis kullanıcısı) ve şifre (yazarkasa kasiyer şifresi) girilmelidir.

3- Devamında, Ayarlar>Seçenekler>Webposs sekmesinde bulunan:

“Server Tanımları” bölünden Socket Server IP tanımı yapılır.

Uyarı: Lokal kullanım için “localhost“, web üzerinden kullanım için boş bırakılmalıdır.

Uyarı: Webticari içerisindeki ayarlarlamalar bittikten sonra Webticari Local’den  “Ayarlar/Transfer/Local Veri Al/Ayarları Al “Ayarları almayı unutmayınız!

4-Yazarkasa ayarları için aşağıdaki işlemleri takip ediniz.

a) Hugin Tiger T300 yazarkasayı kullanabilmek için öncelikle eşleştirme yapılmalıdır.

b) Menü > Ayarlar > Sistem Ayarları > Bağlantı Ayarları > Bağlantı Seçimi tanımı yapınız, ethernet ile kullanılacaksa “Ethernet” seçimi yapınız.

c) Menü > Ayarlar > Sistem Ayarları > Bağlantı Ayarları > Ethernet Ayarları > Statik IP verilmeli (Örnek 192.168.2.181) DHCP modu “Pasif” olmalıdır.

d) Menü > Ayarlar > Yazarkasa Ayarları > KDV Oranları tanımını Webticari’de kullandığınız satış KDV oranlarının sırası ile sıralayınız.

e) Menü > Ayarlar > Yazarkasa Ayarları > Departman Girişi > KDV Oran Kodu listesini de aynı sıra ile düzenleyip, “(Mevcut)” olarak tanımlamaları yapın. Örn: 1.Departmanda %00 (Mevcut), 2.Departmanda %01 (Mevcut) gibi.

f) İlk açılışta sizden “Kasiyer No” ve “Şifre” sorarak giriş yapılmasını isteyecektir.

g) Menü > Kasiyer no 99  Şifre 14710 veya 12345’tir. Gerçek kullanımdaki cihazlar için Hugin Destek aranır ve şifre alınır.

h) Servis şifresi için hugin destek: 08502525272

i) Önemli: Pc ve yazarkasa aynı ağda olmak zorundadır. Örnek: PC abc ağında, yazarkasa cba ağında olursa eşleşme olmaz.

j) Menüden 14-Harici Donanım > 1-PC Bağlantısı > 2-Eşleşmeyi kaldır > 1-Cihazları Eşleştir’e basılır ve Webticari Lokal Servis programı çalıştırılır. Yazarkasa üzerinde “Eşleştirme Başarılı” mesajı görmelisiniz.

k) Eşleştirme yapıldıktan sonra webticari ile satış yapmaya başlayabilirsiniz.

*Not: Ana ekranda 1234 tuşlanırsa PC Bağlantısı moduna geçer, 4321 tuşlanırsa Ana ekran’a döner.

Video izlemek ister misiniz?

Diğer yardım metinleri için arama yapınız